måndag 8 augusti 2011

Är det en taktisk blunder vi (S)er?

Igår skrev Peter Johansson, Röda Berget, om att Moderaterna nu börjar vela om det femte jobbskatteavdraget. En potentiell partistyrelseledamot skriver i sin blogg att det ekonomiska läget förändras och detta i sin tur kan leda till att vissa vallöften måste skjutas på framtiden. För mig är det inte självklart att det är just skattesänkningarna som åsyftas. Man ska inte glömma att t ex förändringar i sjukförsäkringen, som förmodligen skulle kosta en del, också utlovades av borgarna i valrörelsens slutskede och att skjuta dessa på framtiden passar förmodligen den moderata partiledningen betydligt bättre än slopade skattesänkningar.

Om det nu ändå skulle visa sig att Moderaterna inte går fram med det femte jobbskatteavdraget i höst så måste jag återigen beklaga det faktum att Håkan Juholt öppnade dörren lite på glänt häromdagen för just denna skattesänkning. För om det visar sig att Juholt är korrekt återgiven i Sydsvenskan är det beklämmande och pinsamt för S strategiska avdelning. Det skulle nämligen innebära att man inte har kunnat förutse denna moderata manövern och det skulle innebära att M väljer att backa från en skattesänkning samtidigt som S skulle öppna för en. Helt upp åt väggarna som jag tidigare har skrivit om.

2 kommentarer:

  1. Hade jag fått välja så hade jag hellre sett att staten sålt ut sitt innehav i Nordea än ett femte jobbskatteavdrag. Att sitta med stora mängder bankaktier känns riskfyllt.

    SvaraRadera
  2. Problemet är att banksystemet drivs för att skapa vinst åt aktieägarna istället för att ta ett samhällsansvar.

    SvaraRadera