fredag 15 juli 2011

Skippa lögnen om statsskulden tack

Ytterligare en statlig verksamhets säljs nu ut med den skenheliga motiveringen att statsskulden ska betalas av. För 145 miljoner kronor säljs Arbetslivsresurs. Men till saken hör att staten plockade ut 56 miljoner kronor (!) tidigare i år från samma verksamhet. På tre år får man alltså ut en högre summa än den man nu får i form av ett engångsbelopp. Hur i HELA HELSIKE OCH HIMMELN kan 145 miljoner i handen vara bättre än en utdelning på 56 miljoner på ETT ÅR?

Det är förbannad lögn och skitsnack att det skulle handla om att betala av på statsskulden. Har jag aktier som ger utdelning på 56 kr om året säljer jag väl inte dom för 145 kr för att betala av på en skuld? Jag behåller aktierna och betalar av på skulden med utdelningen så klart och efter fyra år har jag betalat av mer på skulden än jag skulle gjort om jag sålt aktierna. Med andra ord handlar det om ideolgi, staten ska inte äga, och inget annat.

Det vi under generationer har byggt upp i det här samhällets säljs ut av borgerligheten på ett kick. Om dom i alla fall kunde ha så mycket råg i ryggen att dom skippa skitsnacket. Men vad kan man förvänta sig av egenintresset egentligen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar