torsdag 14 juli 2011

Nog är dom vänner alltid i Staffanstorp

Det finns gott om folk som tvivlar på politiker och som saknar förtroende för folkvalda. För det mesta tycker jag det är omotiverat eftersom jag vet att dom allra flesta saker som händer och sker på alla politiska nivåer är både bra och välmotiverade. I alla fall i Sverige.

Men när man har så mycket kontakt som jag har med Staffanstorps kommun börjar man undra. Där händer saker nästan jämt och allt som oftast är det småskumma eller rent konstiga saker som inträffar. Är det inte kapade SD-mandat och politiska tamkatter (dom är inte det minsta vilda nämligen för dom springer i Moderaternas ledband mest hela tiden) så är det ekonomiska konstigheter och sparkade rektorer. Nu senast är det vänortssamarbetet som är uppe på tapeten (igen?).

Ca 25 % av pengarna har gått till allmänheten medan höga politiker och tjänstemän träffas, umgås och har sociala sammankomster ihop på diverse restauranger. Till ingen nytta verkar det som. Att ha vänorter är, för att citera en S-märkt riksdagsman i Helsingborg: "en lysande affär för kommunens företagare och ett utmärkt sätt att knyta viktiga kontakter med potentiella tillväxtregioner".

Jag är beredd att hålla med för det mesta. Men i Staffanstorps fall kan man verkligen undra. Ovan på allt är det inte dokumenterat vad man egentligen sysslat med och inte heller varför man sysslat med det man nu sysslat med. Konsulter har varit inne, löner och resor har betalats och vad har kommit ut av det hela? Några tyska korvar i Staffanstorps centrum och lite musik på det för att runda av det hela.

Man kan ju undra vad kommunens revisorer tycker om det hela. Någon borde ju reagera. Dessvärre bryr sig väljarna ganska lite om revisionens synpunkter och då finns det föga skäl för M-regimen att lägga någon större vikt vid det hela. Det framgår ganska tydligt med tanke på att Moderaterna har 45 % av väljarstödet i Staffanstorp. Skulle folk brytt sig hade det nog sett annorlunda ut. Eller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar