lördag 23 juli 2011

Det enda man kan skriva om idag

Idag finns det egentligen inte mycket att skriva om mer än att skänka en tanke och visa sitt stöd till det norska folket och dom norska kamraterna. Terrorn finns överallt i alla samhällen och denna gång är det extremhögern som slagit till. Enligt SVT har den gripne mannen kopplingar till nationalistiska och fundamentala kristna grupper samt han ska även ha varit medlem av det främlingsfientliga och öppet rasistiska Fremskrittspartiet.

Gro Holm, journalist på NRK, ansåg att Jens Stoltenberg var helt rätt på frågan när han talade om att det nu behövs mer demokrati, inte mindre. Det är precis så terrorn måste mötas. Likaså Bo-Inge Andersson på SVT sa att vi inte får låta oss skrämmas för då har terroristerna uppnått målet. Därför känns Eskil Pedersens ord, om att AUF ska tillbaka till Utöya och kämpa för dom ideal man brinner för, så varma och kloka.

Sist vill jag bara be alla att delta i den minnesmanifestation som SSU och Unga Sossar i Helsingborg ska ha på tisdag 26/7 klockan 18.00 på Gustav Adolfs torg i Helsingborg. Kom dit och visa ditt stöd. Manifestationen är opolitisk och är ett sätt att stödja våra norska grannar och hedra offren för våldet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar