måndag 28 mars 2011

Och vem bryr sig?

Håkan Juholts särbo är dömd för bedrägeri. Och vem bryr sig? Mer icke-nyhet får man väl leta efter? Dessutom är det väl fullständigt strunt samma om han så varit gift med Bonnie eller för den delen Clyde? Om man ska avsvära sig kontakten med varenda en som är dömd för ett brott bara för att man är partiledare kommer vi inte hitta en enda människa som kan iklä sig denna roll. Det är patetiskt att man ens drar fram det hela.

Jag är dessutom benägen att säga att det vore skit samma om det så var Juholt själv som var dömd för bedrägeri. Brotten ägde rum 2005 och 2006 om man ska tolka DI rätt. Det innebär att, förutsatt att brottet är bedrägeri, preskriptionstiden infaller i år. Hur länge ska en människa sitta i karantän för att man har gjort något olagligt och när är det ok att vara del av offentligheten igen? Bara för man har gjort ett brott betyder inte det att man är dum i huvudet och omöjlig att lita på. Dessutom är det som Ibrahim Baylan sa igår ett sätt att faktiskt lära sig något att göra misstag.

Visst finns det gränser och visst finns det brott som förmodligen inte skulle vara möjliga att vara dömd för om man vill vara en statsministerkandidat men att försöka smutskasta Juholt med hans särbos snedsteg är lågt, patetiskt och riktigt grisigt. Att det dessutom är finansvärldens eget flaggskepp DI som rotar fram det är ganska talande för vems intresse som företräds. Om nu DI vill göra en juridisk grundkontroll vore det kanske mer lämpligt att gräva i Lundin Oils affärer. Där finns betydligt mer intrikata brott än bedrägeri att finna. Var så säker.

1 kommentar:

  1. Vem som bryr sig? Den som kan sälja lösnummer på svarta rubriker.

    Du kommer inte att tro på det här ... men jag vet folk som är beredda att skriva om Carl Bildt med bara misstankar som grund ... ;)

    SvaraRadera