måndag 7 mars 2011

Nyliberala Maud kan tänka sig att agera tack vare Villaägarna

Svensk el är dyrast i Norden. Någon som är förvånad eller? Intern kritik inom alliansen, till och med inom Centerpartiet, mot Maud Olofssons bristande styrning och initiativförmåga har på senare tid hörts. Bland annat centerpartistiske riksdagsledamoten från Svalöv, Lennart Pettersson, var ute i HD häromveckan och menade att det nu får vara dags för förändring. Och nu verkar denna oppposition på den egna politik ha fått effekt.

Öppningen kom nämligen tack vare lobbyorganisationen Villaägarna. Ni vet dom där som letade fram en stackare med miljonvilla som skulle få betala fastighetsskatt på sina modesta inkomst på sådär en halv miljon mitt under brinnande valrörelse.Denna organisation konstaterade att skatten på el är högre i Sverige än i dom andra nordiska länderna och då vaknade nyliberalen Maud till liv. Finns det en skatt att sänka? Ja men då får vi ju ta och agera.

Att elmarknaden är dysfunktionell och att det råder oligarki på den samma räcker alltså inte för att en borgerlig minister ska agera. Det som behövs är att skatten går att sänka. Känns det igen från andra politikområden?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar