onsdag 16 mars 2011

Man ska inte svära i kyrkan men Nate Dogg, R.I.P

Man ska inte svära i kyrkan sägs det men jag är inte något vidare religiös, inte alls faktiskt, så jag svär bäst f*n jag vill. Och därför tänker jag också skänka en tanke åt Hip Hop-artisten Nate Dogg. Han har nämligen avlidit, 41 år gammal.

Vad han dött av är okänt, det lär väl gå ett antal rykten som har mer eller mindre med verkligheten att göra som brukligt när rappare dör, och det är väl egentligen ingen som är förvånad av att Nate Doog gick en alldeles för tidig död till mötes. Gänget han hängt med, Snoop Dogg, Dr Dre, Eminem, Warren G, Xzibit och 2Pac är ju knappast en bunt svärmorsdrömmar och att det förmodligen gått ganska hårt till allt som oftast är nog ingen högoddsare att påstå.

Man kan ju undra varför då jag väljer att skänka denna man en tanke. Jag är kanske inte den som står för gangstarappens ideal i dagsläget. Men jag har levt ett ganska annorlunda liv tidigare och i det livet fyllde den musik, som Nate Dogg var en stor del av, en viktig roll. Personligen var jag väl aldrig "hiphopare" men väldigt många av dom människor som jag växte upp med var det och vad dessa människor, och deras musik, har betytt för mig kan inte nog underskattas.

Så därför säger jag "rest in peace" Nate Dogg. Sen får det vara nog om den saken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar