måndag 14 mars 2011

Låt VU vara med i Big Brother vet ja!

Som bekant ger jag inte mycket för opinionsundersökningar. Men jag kan inte låta bli att i alla fall notera att valberedningens besked om Håkan Juholt har gett en liten effekt. Opinionsvinden blåser åt vårt håll och det får man ju glädjas åt. Sen ska man komma ihåg att det var samma sak när Mona valdes och vi vet ju hur den soppan slutade. Samma sak är det när man byter tränare i ett fotbollslag. Man vinner ofta ett par-tre matcher på ren inspiration men det är när vardagstrallen kommer igång som man märker om bytet har haft någon reell effekt eller inte.

Och precis så tror jag att vi måste se på det hela. Om stödet ligger på denna nivå när vi går in i oktober, som den senaste mätningen visar, så kan man nog konstatera att det har skett en förändring. Snart ska dessutom vårbudgeten presenteras och då blir det förhoppningsvis politiken som står i fokus igen.

Vad man också kan konstatera är att alla publicitet verkar vara god publicitet. För om man ska tro media har det ju varit fullskaligt krig i S och ändå stärks partiet. Så man kan ju fundera på vad politisk kommunikation egentligen behöver innehålla. Vi kanske skulle starta ett politiskt Big Brother med vårt VU och mala det 24/7 i någon betalkanal. Vi hade nog varit tillbaka på 40 % inom en månad. Räknas det som folkrörelsearbete mån tro?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar