tisdag 1 mars 2011

Lägg ner Försäkringskassan

God morgon och goddag yxskaft. Försäkringskassan, denna ständigt jagade myndighet, ska dra ner på personal och därför ska ett antal, ett ganska stort antal, lokalkontor stängas. Trots besparingar och trots tidigare nedskärningar räcker det inte och framförallt låter inte regeringen dessa verka fullt ut. Här finns pengar att spara och uppenbarligen myglas det för mycket fortfarande. Detta trots att det bevisligen inte myglades speciellt mycket från början. Men det passar inte in i historien om den borgerliga världsbilden så därför får vi förbise sådana små oviktiga fakta.

Nu kan man ju tycka det är bra att Försäkringskassan skär ner. Dom sjuka är ju sjuka så vad gör det om dom måste sitta i telefonkö till den automatiska betjäningen? Dom har ju liksom inget bättre för sig och i linje med den borgerliga arbetslinjen måste man ju ha någon form av arbete hela tiden. Inte kan man sitta och lata sig hela dagarna. Dessvärre kan man inte heller skaffa sig F-skattsedel och anställa en Fas 3:are för dom får ju bara utföra uppgifter som inte annars blivit utförda. Och som sjuk ingår det liksom i diagnosen att sitta i telefonkö halva dagarna.

Dessutom är det alldeles för många som kvider och klagar över spilld mjölk. Att man blivit knivhuggen och dessutom blivit rikkänd på köpet är ju inget skäl till att få ersättning. Ut och jobba med dig är beskedet, lata dig kan du göra när du är död. Lägg ner Försäkringskassan är mitt förslag, den fyller ingen funktion eftersom ingen uppenbarligen är sjuk eller skadad i vårt nya Sverige. Tänk att borgerlig politik kan göra hela läkarkåren onödig och uppfylla alla önskningar om fred på jorden. Eller inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar