måndag 21 mars 2011

En smäll på käften till dig kamrat

En käftsmäll. Ungefär så kan man tolka det förslag till VU som presenterades igår. Och smällen delas ut till alla dom som har trott på Lena Sommestad. Det är många som verkligen har trott på henne, som har stöttat henne och som har fört fram hennes namn. Kanske trodde inte så många på att hon skulle bli partiledare, men att Lena Sommestad skulle kunna bli partisekreterare eller ekonomiskpolitisk talesperson var det nog desto fler som såg framför sig. Men tji fick alla vi som tänkt den tanken. Istället är det Veronica Palm och Mikael Damberg som drar vinstlotten och om det finns det mycket att säga. Men jag har lärt mig att inte skriva i affekt och därför tänker jag tiga om den saken.

Däremot tänker jag inte tiga om Mats Knutssons horribla vokabulär. Visserligen är inte Knutsson ensam om jargongen men nu är det han som får klä skott. När ska media lägga av med sin referenser till totalitära regimer så fort S gör något partiinternt? "Utrensningarna" är en horribel formulering och med tanke på Stig Malms korkade uttalande om stalinism, som givetvis blåstes upp av diverse journalister, blir det hela tragikomiskt. Att dra Sovjetliknelser om S är lika relevant som att påstå att Bo Lundgren blev likviderad av Reinfeldts gäng. Men det finns ju ett syfte med att måla ut S som något vänsterspöke. Intresset ljuger som bekant aldrig.

2 kommentarer:

  1. Men det finns ju en plats kvar, som är vigd åt en kvinna.

    Vem annars än Lena Sommestad skulle kunna bli ekonomisk-politisk talesman? Palm och Damberg har långt ifrån tillräcklig ekonomisk kompetens. Pagrotsky?

    Nej, klart det ska bli Lena.

    SvaraRadera
  2. Ja vi kan ju hoppas. Och om man ska tro spekulationerna är det ju Damberg som ska bli ekonomisk talesperson.

    SvaraRadera