lördag 5 mars 2011

Carlgren tar tag i vår tids stora fråga!

Äntligen har regeringen vaknat. Nu ska dom ta tag i dom verkligt stora utmaningarna i vår tids Sverige. Miljöminister Carlgren tar ståndaktigt täten i detta episka slag om vår framtid. Det är inte utan ett uns av stolthet som jag ens bemödar mig att skriva dessa rader. Tårfyllda ögon och ett hårtslående hjärta gör att mina fingrar darrar och min ödmjukhet är slående inför vår tids stora hjältar, den borgerliga regeringen. Idag är man stolt över att vara svensk.

Eller nej, nu överdrev jag en smula. Riktigt så där stort är det kanske inte att Andreas Carlgren nu ger sig på SMHI och kräver bättre skärpa i väderprognoserna. Det kanske inte ens är så stort att det ens borde göras. Att säga till vetenskapen att den får skärpa sig när det gäller att gissa på det meteorologiska systemet, ett av dom mest komplexa system som finns, är kanske rent av nästan dumt. Framförallt börjar man ju undra om dom inte har viktigare saker för sig på departementen än det här?

Just minister Carlgren, med problembarn som vargjakten, miljöbilar och minkfarmning under sitt paraply, borde kanske i allra högsta grad reflektera över vad han sysslar med. Men visst, att se till att "vanligt folk" vet om det kommer 2 eller 3 mm regn på onsdag eftermiddag är viktiga saker. Och regeringen påstår ju sig kämpa för just "vanligt folk". Vem tusan nu det är det vill säga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar