söndag 13 februari 2011

Två små I-landsproblem på Scandic

Som bekant har jag varit på domarkurs hela helgen. Dessvärre har jag inte fått veta provresultatet på det teoretiska provet än, så rent formellt kanske jag inte är klar för säsongens dömning, men det brukar inte vara några större problem och man får ju göra omprov om det krisar.

Vi har varit i Karlskrona och bott traditionsenligt på Scandic Hotel. Just detta Scandic är tydligen relativt nybyggt. Som vanligt på Scandic är det rent och snyggt, maten är god och personalen är trevligt. Men två saker gör mig lite konfunderad.

Först och främst duschkabinen. Där är bara EN utfällbar dörr. Detta får till följd att den som duschar mer än cirka två minuter får ägna minst lika lång tid åt att torka hela badrummet för att det ska kunna användas inom en relativt snar framtid. Detta är inte riktigt begåvat.

Nästa sak är inte heller speciellt begåvat men det är förmodligen mer rumsspecifikt. Det är nämligen så att rummet jag bott i ligger precis ovanför matsalen och på morgonen spelar dom en monoton slinga till frukosten. Ljudet av denna slinga går rakt upp i det rum jag sovit i och hela rummet blir som en resonanslåda. Jag är visserligen ganska känslig för störiga ljud men den regelbundna basen blir helt outhärdlig. Aningen irriterande om man vaknar lite för tidigt och sen ska försöka att somna om.

Men allt kan inte vara perfekt här i världen och det är väl att betäckna som ett I-landsproblem att inte kunna somna om i tjugo minuter så jag överlever nog.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar