söndag 27 februari 2011

Polisen lägger ytterligare ett misslyckande till handlingarna

Det har inte varit någon höjdarvecka för polisen. Först kom nyheten om att myndigheten trots storsatsning och enorma resurstillskott snarare blivit sämre på att klara upp brott än före satsningen. Sen idag kommer nästa bomb, nu misslyckas man med ytterligare en satsning. Denna gång rör det sig om att säkra DNA-spår vid vardagsbrott.

Man börjar ju undra vad denna myndighet sysslar med och framförallt varför vi öser in miljarder i verksamheten trots uteblivna resultat. Att samma miljarder förmodligen skulle gjort större nytta på annat håll har jag redan kört ett varv om så det gör jag inte här igen. Men att regeringen med sina åtgärder försöker sig på någon form av politiskt tjuv- och rackarspel är helt klart. För mer poliser är verkligen inte vad just Sverige behöver.

Sen får man givetvis se att det finns olika förklaringar i det hela förutom borgerlig övertro på övervakning och disciplin. Tjuvarna har säkert utvecklat sina metoder och då har polisen svårt att hänga med. Men när man gör särskilda satsningar och dessa går åt pipan bör man kanske ta och fundera på om man satsat riktigt rätt. Det kanske helt enkelt är så att det är fler än Jan Björklund som är naiva i regeringen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar