tisdag 8 februari 2011

Danmark, Danmark, det är ett ruttet land

Dom flesta har någon gång sprungit på Norgevisan. Den mest kända strofen i denna visa är nog "Norge, Norge, det är ett ruttet land". Jag anser dock att det börjar bli dags att skriva om denna textrad och hela texten i övrigt. Istället för Norge borde Danmark skrivas in. För ju mer av sin politik som borgarregeringen i Danmark genomför desto mer ruttet blir landet.

Det senaste övertrampet, i en för övrigt LÅNG rad av övertramp, är det senaste dekretet till Danmarks Radio (DR). Detta dekret säger att DR ska sprida det kristna kulturarvet. Statstelevisionen ska alltså nu förmedla kristet budskap efter som världen, enligt ansvarig minister Per Stig Möller, är mer konfrontatorisk.

Alltså ska alltså DR verka för en kulturhomogenisering istället för att i allmänintressets namn verka för en objektiv verklighetsbeskrivning. Att en stat går in och bestämmer och styr i frågor kring religion är för mig helt förkastligt och dom flesta brukar associera denna typ av religion åsiktsstyrning med regimer i Mellanöstern.

Man skulle dessutom kunna ge sig in på en diskussion om vad det där kristna kulturarvet som DR ska förmedla egentligen innehåller. Är det steningsbiten eller är det uppmaningarna till folkmord som man ska fokusera på? Fast för att det inte ska bli spaltmeter av detta inlägg slutar jag här.

1 kommentar:

  1. Hejsan Ola!


    Det är förkastligt... vad mer kan man säga om ämnet? Det måste alltid finnas en nyanserad bild av kulturen / religionen i ett land. Då den aldrig är fullständigt homogen. Men det tycks danskarna inte förstå. Deras mål är väl att endast "acceptera" dansk kultur och religion innanför Danmarks gränser.

    SvaraRadera