söndag 2 januari 2011

Skicka skattmasen på dom tärande tjockisarna!

Centerpartiet är verkligen en samling lustiga figurer. Dels för att dom övergett stora delar av sitt politiska arv, dels för att dom ersatt tidigare bondevurm med en ideologisk härdsmälta av sällan skådat slag. Vad vill Centern egentligen?

Något som några av dom vill, även om partiledningens nyliberaler förmodligen får kalla kårar av förslaget, är att införa en tjockisskatt. Är du fet ska du betala mer i skatt. Inte genom att du köper mer och på så sätt betalar in mer i moms, nä, du ska betala när du blivit fet och just därför att du är fet. Förslaget är, som ni säkert alla vet, på fullt allvar och framförs av en inte alldeles ringa företrädare för Centerpartiet i Uppsala.

I linje med detta förslag förväntar jag mig nu att Centerpartiet ska gå ut med en rökarskatt, alkoholkonsumentskatt, en bergsbestigarskatt, en fridykarskatt, en anorexiskatt, en bulemiskatt, en rattonykterskatt, en fortkörarskatt, en sittastillaviddatornskatt, en överträningsskatt, en politisk säkerhetsskatt, en rasistskatt och avslutningsvis en allmän riskbeteendeskatt. Det finns säkert fler olika, rent ekonomiska, riskbeteenden där individen väljer att leva utanför ramen, eller kanske tvingas pga sjukdom eller dylikt, som kan beskattas. Tänk vilka möjligheter det här öppnar. Alla närmar sig ett positivt skattenetto och ingen tär på vår arma samhällskropp.

Tack för att du öppnade ögonen på oss Stefan Hanna (C).

Ps. Du som läst denna blogg bör nog också fundera på att börja betala en bloggläsarskatt. Oppositionspolitik är också en risk och kan kosta samhället ett antal kronor. Bara så du börjar sätta av pengar inför framtida lagförslag från Uppsala-Centern liksom. Ds.

6 kommentarer:

 1. Rökarskatt ingår väl ändå i tobaksskatten, och alkoholkonsumentskatt i alkoholskatten.

  Bulimi stavas utan e, för övrigt.

  SvaraRadera
 2. Det är ju det fakutm att man är fet som Hanna vill beskatta eftersom det är ett riskbeteende.

  Och jag är skåning, då heter det bulEmi. Men tack för det viktiga påpekandet angående stavningen.

  SvaraRadera
 3. Jahaa...nu får vi börja banta då:-)
  Ser detta som en (något) obetänksam "pennslintare"...

  SvaraRadera
 4. Det kostar pengar att köra rattonykter eller för fort också för den delen...

  En sak som är värd att tänka på i sammanhanget är att man redan nu prioriterar folk som vårdar sin hälsa när det gäller organdonation och en del annan vård. Om man vägrar hantera sitt drickande så får man ingen ny lever, slutar man inte röka så får man inget nytt hjärta, justerar man inte sin diet så får man inga bantningspiller. Status quo är m.a.o. att det inte är ok att ta extrabetalt av tjockisar men det är helt ok att låta dem självdö.

  SvaraRadera
 5. @ngh - Återigen, det är straffbeskattning för ett riskbeteende som han vill införa. Men givetvis är inte min upprabbling ett objektivt och empiriskt material som ska ses som en seriös förslagslista till olika beskattningar. Till och med sossar kan ha lite humor ibland.

  SvaraRadera
 6. Stefan Hanna är ett stort skämt. Hans åsikter gör väl vem som helst rädd...herregud.....

  SvaraRadera