måndag 10 januari 2011

Rimmar Hägglund med demokrati?

Öppenhet och transparens är en förutsättning för demokratin. Därför är offentlighetsprinciper och meddelarfrihet av största vikt för att hela samhället ska kunna vara tillgängligt för alla. Det förutsätter också att t ex rapporter som är obekväma för makten publiceras och kommenteras. På Socialdepartementet verkar man inte riktigt hålla med om detta. Eller det är att generalisera för mycket, somliga på Socialdepartementet verkar inte riktigt hålla med om detta, närmare bestämt dess chef, Göran Hägglund verkar inte hålla med om detta. Så blir nog en bättre skrivning.

Rapporten i fråga visade att vårdnadsbidraget är en total flopp. Det utnyttjas av ytterst få och det är en fullständig dominans av kvinnor som utnyttjar det. För KD är detta ytterst kompromenterande uppgifter och då passade det inte ansvarig minister Hägglund att berätta för väljaropinionen hur det ligger till med hans hjärtefråga.

Att mörka rapporter och att strunta i att kommentera uppgifter som sedan kommer ut ger eko från lite andra tider och andra system än demokratiska. I mina ögon är detta mycket allvarligt, men det lär väl inte förändra någonting, inte när man kan sänka skatten istället för att prata om demokrati.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar