fredag 7 januari 2011

Nu rimmar den borgerliga retoriken illa igen

Det är lustigt det där med retorik och vad som blivit bättre med borgarna vid makten. När man lyssnar på borgerliga företrädare har allt blivit så väldans bra och om det nu inte är bra är det som bekant sossarnas fel. Jag fick bland annat en rätt lustig kommentar häromdagen här på bloggen där någon tyckte det var skandal att tidigare sosseregeringar inte var kvar på sin post så att man kunde skälla ut dom efter noter uppställda vid en vägg. Man kan ju fundera på vad det egentligen betyder. Borde vi alltså ha en sosseregering så att man kan skälla ut dom när det passar, borde sosseregeringar sitta kvar på livstid och är det lämpligt att rada upp folk längs med väggar för offentlig utskällning?

Men nu var det ju det här med retoriken. Arbetslösa, sjukskrivna, förtidspensionärer och andra samhällsbelastningar är och har varit borgarnas stora fokuspunkt sen deras maktövertagande 2006. Det gäller att göra sig av med dessa grupper och om dom nu ska få finnas bör dom definitivt inte ha någon form av livskvalité för dom har ett negativt skattenetto och Gud förbjude att någon kostar samhället en spänn. Ska det kosta ska det vara subventioner till företag, det är av någon anledning helt ok trots hyllandet av den fria marknadens evangelium. I ljuset av detta blir man aningen konfunderad när man läser i borgarnas egen megafon, DN, att förtidspensionärerna bland unga ökar drastiskt. Enligt experterna är detta mycket oroande och det riskerar att leda till ett "livslångt beroende av socialförsäkringen".

Detta rimmar lite illa med borgarnas retoriska agenda. Fast rent logiskt rimmar det mycket väl med deras politik. För vilka är det som riskerar att hamna i detta "livslånga beroende"? Jo, framförallt är det dom som går i särskola eller annan specialklass. Dvs några av dom absolut mest utsatta individerna vi har i vårt samhälle och några som säkert redan har ett negativt skattenetto sen många år tillbaka. Fast med tanke på att hungriga vargar anses jaga bäst så lär ju dessa utsatta individer bli entreprenörer och jätteframgångsrika om vi bara ser till att dom inte har några pengar. Eller inte...

2 kommentarer:

  1. Den här regeringen har svenska folket röstat fram..Jag skäms.. Men jag säger som knappen på min jacka: Skyll inte på mig-jag röstade rött.
    Bra skrivet Ola! Vi får hoppas på mer värme och solidaritet under 2011! Hälsningar Moa

    SvaraRadera
  2. Tack Moa! Jag har samma förhoppning som du! :)

    SvaraRadera