torsdag 13 januari 2011

Extremismen spirar i Malmös förorter och lösningen är skattehöjningar!

Man kan ju undra vad det är med folk egentligen. Folk i segregerade botadsområden som kastar sten på myndighetsrepresentanter och hotar att med våld hämnas dom oförrätter som dom upplever sig utsatta för. Hemska scener med oredliga och oresonabla personer som kastar flaskor och isflak på kommunens personal och egendom. Malmö är sannerligen en katastrof på många sätt. Där bor massor av människor med extrema åsikter i veritabla ghetton. I hus efter hus bor det människor som klär sig likadant, som röstar likadant och som inte är som alla vi andra. Att inte integrationsminister Ullenhag farit ner till stan från huvudstaden för att försöka reda ut denna problematik är mycket märkligt.

Nu antar jag att många av er tänker på Rosengård eller kanske Fosie. Men jag tänker närmast på Bunkeflostrand. Från bland annat denna stadsdel, som ur demografisk synpunk är lika segregerad som Rosengård är, kommer extremistiska brev med hot mot svenska myndigheter i form av Malmö kommuns snöröjningsavdelning. Inte för att det finns någon avdelning med det namnet för frågan hanteras av gatukontoret men hur som helst är det helt galet att folk bemödar sig att ta till hot och våld mot arbetare som gör sitt absolut bästa för att serva staden och dess invånare.

Kraven blir totalt omöjliga att tillfredställa. Det hela blir dessutom extra paradoxalt när man betänker att just i Bunkeflo (dom valdistrikt med Bunkeflo i namnet) fick Moderaterna mellan 42-50 % i valet. Med andra ord anser man förmodligen i dessa distrikt att det inte ska betalas mer i skatt men snöröjningen ska minsann fungera fläckfritt under den värsta vintern på decennier. Frågan är om inte S i Malmö skulle gå ut med ett vallöfte inför 2014 att höja kommunalskatten i Malmö med 5 kr för att garantera att snöröjningen ska fungera i Bunkeflo. Då vinner säkert S massa röster där ute, eller vad tror du?


Obs! Inlägget är skrivit med ett visst mått ironi om nu någon skulle få för sig att ta det på allvar.

2 kommentarer:

  1. Klart att det är skrivit med ironi ... en socialdemokrat som lovar utföra ännu en syssla, bara man får till en rejäl skattehöjning ... man kan inte annat än att skratta åt det.

    Den rödgröna röran gick som bekant till val på att höja skatterna .. .men vad jag minns nämndes ingenting om snöröjning?

    SvaraRadera
  2. Nu var det ju inte sossarna som skulle skotta Henrik. Även om det säkert finns en och annan sosse bland dom som skottar.

    SvaraRadera