fredag 3 december 2010

Vårt parti är rätt lustigt ändå

Så var helgen här då det andra steget ska tas mot att vi i Socialdemokraterna får en ny partiledare (det första var ju när Mona kastade in handduken). Förtroenderådet träffas imorgon för att utse valberedning och att det skulle bli några större förändringar i det förslag som ligger är väl osannolikt. I alla fall om man ska tro spridda kommentarer bland kamrater med mer erfarenhet. Fast jag kan inte påstå att jag själv har någon större synpunkter på det hela. Det viktiga är väl att valberedningen får komma igång och att dom gör ett bra jobb. Att byta ut en eller annan medlem gör nog varken till eller från.

Självfallet är helgens möte den stora snackisen just nu i partiet. Jag undrar vilka tio Netrootare som fick pressackreditering till mötet. Jag kanske kan gissa mig till några, men det får vi väl veta imorgon antar jag. Det bör komma en strid ström av inlägg under morgondagen och dessa ska bli mycket intressanta att läsa.

Kriskommissionens valanalys läggs nu också fram. Den anses förenklad och jag kan till viss mån hålla med om det. Nu ska jag i ärlighetens namn säga att jag bara har ytlig kunskap i nuläget om den men om man ska lita på kamrater som verkar ha mer insyn i saken låter det lite tunt. Fast man kan aldrig göra alla nöjda och det blev nog lite stressigt när processen fick tidigareläggas. Och sen ska man nog inte förringa det faktum att det är mycket positionerande i partiet just nu. Att lägga fram en allt för självkritisk analys vore ostrategiskt kan man anta. Det är ett rätt lustigt parti vi har.

2 kommentarer:

  1. Lite krav måste man väl ändå ställa på en kriskommissioner, detta är ju ett rent bottenskrap, substanslöst positivistiskt haveri.

    Jag känner mig inte ett dugg klokare.

    SvaraRadera
  2. Det finns helt klart mer att önska.

    SvaraRadera