måndag 20 december 2010

Var är den ödmjuke moderaten när man behöver honom?

Var är den ståndaktiga Jan-Evert Rådhström (M) när man behöver honom? Nu när det är trafikkaos och folk är strandsatta runt om på Europas flygplatser hade det väl varit lämpligt för denne ödmjuke moderat att framträda och förklara att det bara är att inse, folk blir försenade, flygen kan inte gå med 100 % säkerhet. Varför står inte Jan-Evert på barrikaderna och säger till alla flygresenärer att det inte är rimligt att planen ska gå när det är dåligt väder?

Sen blir man lite konfunderad rent allmänt som pendlare. När folk fastnar på flygplatser får dom ersättning för hotell, mat och dryck. Om man står och fryser häcken av sig på en perrong någonstans för att tåget inte kommer får man, i alla fall i Skåne, ett endagsfrikort på sin höjd. Känns ju jättebra när man har månadskort och det dessutom tar flera månader att få det där frikortet och man måste fylla i blanketter i parti och minut om man ska få kompensation.

Man kan visserligen få ersättning för en taxiresa också på upp till 500 kr men om man ska ta sig från t ex Helsingborg till Malmö kan man ju bara glömma att man hittar en taxi som kostar max 500 kr. Och att Skånetrafiken skulle bjussa på en kaffe kan man glömma ännu mer.

Det blev lite gnälligt idag men jag är inte glad alls på vare sig väder, vind eller Skånetrafiken.

3 kommentarer:

 1. Var är de ödmjuka sossarna. De som skrev en inköpsspecifikation där de glömde ta med att tågen skall tåla kyla och snö. Det under decennier eftersatta underhållet nämner jag inte...

  SvaraRadera
 2. Du får gärna ge en referens där det var sossarna i regeringen som lade beställningen på exakta parametrar och förmågor hos dom tåg som köptes in. I den värld jag lever i är det tjänstemän som står för den biten, politikerna brukar stå för pengarna.

  Och om nu underhållet är så extremt eftersatt, vilket ingen förnekar att det är, så är det ju helt upp åt väggarna att dra bort pengar från underhållet vilket den borgerliga regeringen gjort.

  http://www.alliansfrittsverige.nu/2010/12/borg-det-har-investerats-for-mycket-i.html

  SvaraRadera
 3. Sega gumman: Så saker och ting går inte att rätta till då. Inte ens för den allsmäktige Fredrik Reinfeldt och hans stab?

  SvaraRadera