fredag 31 december 2010

Tänk som det blev

Så var 2010 slut. Ett år som gått upp och ner, ett år som innehållit mycket förändring i båda stort och smått. Det talas om att årets val t ex var ett trendbrott, att den socialdemokratiska hegemonin nu är bruten, och visst kan man hävda det. Jag tror dock inte att så är fallet. Visst är svensk socialdemokrati stukad, halt och lytt, men det lär inte bli mycket värre än så här. Och om 30 % av svenska folket kan stödja en svårt skadeskjuten socialdemokrati, tänk då hur många som kommer att stödja en stark, frisk och framåtsyftande dito.

Jag tror inte att det kommer att vända fullständigt under 2011. Vi kommer att kämpa i motvind ett bra tag till. Visst, ett opinionslyft kommer förmodligen i och med att vi väljer ny partiledare i mars men det kommer inte räcka för att vända hela skutan på rätt köl. Firma Högerprojekt Sverige, aka Reinfeldt och Borg, kommer att fortsätta dominera svensk inrikespolitik ett tag till. Det riktigt intressanta är vad som händer 2012 och 2013.

Om det tänker jag verkligen inte sitta nu och sia. Såna där spekulationsspalter där folk gissar vad som ska hända under året tenderar att bli ganska banala. Och ändå föll jag kanske också i den fällan. Tänk som det kan bli.

Gott nytt år allihop. Ta det försiktigt ikväll och inatt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar