torsdag 23 december 2010

Sluta tjafsa om NN nu

Dom flesta verkar tycka att Primegate är grejen för dagen att blogga om, i dag ut och dag in. Jag förstår att det är en upprörande historia, jag förstår att många är gruvligt irriterade men samtidigt tycker jag att man kan lägga tid och energi på annat. Niklas Nordström har sålt sig, något han helt klart inte är ensam om, och nu vet vi var han står. Släpp frågan och snacka politik nu istället.

Den enda tidningen som verkar bry sig är Aftonbladet. Dom har "avslöjat" och hela sossebloggosfären hänger på. DN, SvD och Expressen tar det lugnt, skriver lite om vädret och Wikileaks och låter sossarna ta död på sig själva. Med vänner som Aftonbladet behövs inga fiender höll jag på att säga.

Vi sossar ska vara samhällsförändrande, vi ska vara framåtsträvande och vi ska vara solidariska. Vi ska se till allas väl och framförallt ska vi se till löntagarnas intressen. Det finns gott om aktörer som ser till dom besuttnas dito. Att vi tjafsar intern är mumma för högern, att högern till och med har ett finger med i spelet genom sina lobbyorganisationer är ännu mer mumma för samma höger och varje dag som går, där vi talar om interna konflikter, är en förlorad dag i kampen för en bättre värld.

Någon enstaka dålig dag kan man ha, visst, men nu får det faktiskt räcka kamrater. Strunta i Niklas Nordström, han är ute ur leken, och låt oss sträva framåt istället.

2 kommentarer:

  1. Det är väl exakt det budskapet jag har i mina inlägg också, sedan dag 1 av affären. Och långt före det!

    God jul och så, Ola

    p

    SvaraRadera