onsdag 1 december 2010

Om inte bör Ahlin avgå

Urban Ahlin påstås ha sökt hjälp hos USA för att påverka den svenska opinionen i en mer krigspositiv riktning. Enligt Aftonbladet står det i Wikileaks-dokumenten om Urban Ahlin att:

"Han har ett brett politiskt kontaktnät över hela spektrumet i Stockholm och är villig att spela en användbar roll gällande Afghanistan och Kosovo". *

Med andra ord, Ahlin är en nickedocka som kommer att dansa efter den amerikanska pipan när det behövs och dessutom kommer han göra det med entusiasm och glädje. För Urban Ahlin är detta en föga smickrande skrivning. Fast huruvida Ahlin delar denna uppfattning vet jag inte. Om hälften av det som sägs i media idag stämmer är väl risken att Ahlin har fått händelserna precis dit han vill.

Ahlin själv förnekar det hela. Tydligen vet han, av någon konstig anledning, hur sådana här rapporter brukar skrivas eftersom han kan uttala sig kategoriskt och generellt om dom:

"Ibland är det rena önsketänkandet i de här rapporterna". *

Det är kanske ett modernt försök att apa efter Palmes USA-vänliga "underbordetpolitik" som Ahlin har försökt sig på men om så är fallet är det ett cyniskt och rent ut sagt fördjävligt sätt att spela upp sin egen roll på bekostnad av det afghanska folkets väl.

Vi får väl hoppas att Ahlin talar sanning, om inte bör han inte vara utrikespolitisk talesperson för Arbetarepartiet Socialdemokraterna längre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar