onsdag 29 december 2010

Nu kommer hela Norrlands inland att avfolkas och förtvina

Borgerligt hyckleri är alltid lika intressant att lyfta fram. Dels för att makten ska granskas, dels för att det finns så många exempel på rena lögner från högern. Skattehöjningar på drivmedel är ett sådant hyckleri där borgarna förmodligen innehar någon form av rekord i att bryta vallöften.

I valrörelsen var det ett väldigt hallaballo över att bensinskatten skulle höjas med 49 öre. Detta skulle ta död på sådär hela Dalarna och Norrlands inland. Denna enorma börda på ca 100 kr i månaden för en bilist som kör 200 mil i månaden skulle riva allt vad röda stugor och skogsbruk heter. Ve och fasa för denna höjning som var ett slag mot det svenska folkhemmets rötter och kärna. Bensinskatten, som KD lovat sänka innan förra valet men som dom var med och höjde när valsegern var bärgad, gick ju inte att höja mer.

Dieselskatten däremot, som dom flesta företagare kör på, som bönderna kör på och som allt fler bilägare kör på, den kan man höja med 25 öre vid årsskiftet och 25 öre vid nästa årsskifte utan att varannan ny bilägare i Sverige ens märker av det. Och framförallt tar det inte död på något inland. Det kommer väl tvärtom påstås att det är en klok miljöreform med tydliga näringspolitiska och tillväxtpolitiska incitament. Anders Carlgren är ju en van lögnare och att svika sina gamla löften är väl något av hans paradgren så det skulle inte förvåna mig ett dugg.

2 kommentarer:

  1. Nja

    Själv håller vi på och bygger hus i inlandet för att kunna bo där. Det är annat som gör så att inlandet avfolkas. Måste finnas arbetstillfällen. så folk kan försörja sig.

    SvaraRadera
  2. Du har så rätt Britta! Lycka till med huset!

    SvaraRadera