tisdag 28 december 2010

Inte konstigt att Reinfeldt är poppis

Förtroendet för Reinfeldt är rekordhögt och annat vore ju märkligt. Svenska statens finanser är stabila, att svaga och fattiga människor kommer i kläm och att tågen står still spelar ingen roll, ekonomisidorna manglar ut budskapet och då är det också "sanningen".

Samtidigt har vi en politisk opposition som är stendöd. Reinfeldt får stå mer eller mindre oemotsagd och när väl någon spritter till avfärdas dom antingen som gammelmodiga sossar, gröna tokstollar eller som kommunister. Avlegitimeringen, om man nu kan säga så, av den politiska oppositionen har varit ytterst effektiv. Jag kanske inte skulle dra till med att kalla det för "Nordkoreanivå" men jag förstår hur resonemanget går. Demokratin är känslig.

Sen är det även så att Reinfeldts politik varit lysande. För ungefär två tredjedelar av invånarna i landet. För övriga är den förödande. Men när det handlar om att vinna val är det inget större problem vad som händer med 49,99 % av befolkningen. Det är dom andra som spelar roll och det passar Reinfeldts ideologi som handen i handsken.

Reinfeldt har även en osökt förmåga att förbli obefläckad. Alla strider som uppstår läggs på fackministrarna. Är det sjukförsäkringen som är på tapeten får "ansvarig" minister rycka ut och säga att han eller hon inte kan kommentera "enskilda och unika" fall. Är det tågen som står stilla är det en annan minister som kommer till Reinfeldts räddning och talar om att man minsann inte som ägare kan ha synpunkter på sitt företag för då är det ministerstyre. Reinfeldt själv tar inte i frågorna med tång och den ende minister han håller i hand är Anders Borg.

Så att Reinfeldt har högt förtroende är varken förvånande och framförallt är det ingen "hemlighet" varför det är så. Att odla någon slags myt om dom "nya Moderaterna" är ett spel för galleriet och det är helt i linje med den moderata idén. Högern kommer med hemliga lösningar som vi vanliga dödliga inte kan förstå och innan vi har löst den gordiska knuten är vi chanslösa. Pyttsan säger jag, it´s all politics!

3 kommentarer:

 1. Du skriver att två tredjedelar vinner på Reinfeldts politik. Jag skulle vilja säga att på lång sikt är det kanske 10% som vinner på nyliberalismen, storkapitalet och den översta delen av medelklassen. Resterande 50% kanske vinner på kort sikt (sänkta skatter o.dyl), till dess att medelklassen har utarmats även här, liksom i USA. Nästa generation lär få en riktig kalldusch, när de vaknar upp i ett återupprättat klassamhälle, där utbildning och vård bara är en garanti för den rikasate minoriteten. Problemet är att ingen presenterar en långsiktig samhällsvision som majoriteten tjänar på.

  SvaraRadera
 2. "Vilka styr dom stora narkotikafabrikerna - Är narkotikapolitiken endast politik?  Soldater skyddar opiumfälten i Afganistan för att säkra heroinet, Soldater skyddar opiumfälten i Afganistan för att säkra heroinet

  US-Army - NATO - Afghan Police. Protecting the Opium Filelds.  CIA/Rothschild.

  CIA och Rothschild hade sin opium/heroin-tillverkning i Vietnam fram tills Vietcong förbjöd narkotika och vietnamkriget utbröt mot amerikaner som ville förinta Vietcong´s  CIA/Vietnam.

  1983 flyttade CIA sin opiumproduktion till Afghanistan. 15 år senare förbjuder Talibanerna opiumproduktion. Turkiets ekonomi kollapsar år 2000. Produktionen av opium sjunker från 4000 ton/år till 180 ton år 2001. USA anfaller Talibanerna under oktober månad 2001. Sveriges regering gav sitt fulla stöd samt bidrog Sverige med 1,5 miljarder kronor till stöd för styrkorna som mördade tusentals civila afghaner.

  Bofors/BAE Systems.

  Bofors säljer vapen för 30 miljarder varje år till USA, Turkiet, Pakistan och Indien. Är det en ren tillfällighet att dessa länders regeringar och militär är mellanhänder i dom första leden kring afghansk opiumlangning?  Fredrik Reinfeldt.

  Några månader efter att Reinfeldt tillträdde som statsminister höll han ett tal och sade till svenska folket, "vi skall itne blanda oss i vad afghanska bönder odlar". Anders Fogh Rasmussen höll exakt samma tal i Köpenhamn till danska folket. Rasmussen tittade aldrig upp medan han talade, hans huvud var böjt under hela talet. Sommaren 2009 försökte Reinfeldt att dra in Turkiet i EU:s öppna gränser. Det afghanska heroinet flygs till Turkiet och sedan Europa via ett "fritt Kosovo".  Generals in Turkey - Heroin and U.S. Empire.pdf "

  http://www.corruptio.se/page17.html

  SvaraRadera
 3. @David - Givetvis är det så. Men första steget är 2/3-samhället och det framgår med all tydlighet i dagsläget.

  @Mantram - Du kommenterade mycket i ett inlägg som inte hade med saken att göra. Men visst är det så att opiumhandeln och kriget i Afghanistan har många intressenter.

  SvaraRadera