torsdag 16 december 2010

Det är idioterna vi ska ha tag på, inte muslimer, norrmän eller amerikaner.

Allvarligt talat, idioter finns överallt. Om dom är svarta, vita, gula, blåa, röda eller gröna spelar mindre roll. I alla miljöer och i alla sammanhang finns det potentiella tokstollar som begår enorma övergrepp på sina medmänniskor. Problemet är inte specifikt knutet till en religion, en kultur eller en ideologi. Det är också därför stigmatiseringen och förmenta utpekanden av t ex muslimer som potentiellt farligare än andra blir så absurt.

Självmordsbombaren i Stockholm var en praktidiot. En väldigt övertygad idiot, men ändå en idiot. Av miljarder muslimer var det en som sprängde sig i Stockholm. Av miljarder kulturkristna var det en handfull som utnyttjade sina egna barn under flera års tid i Norge. Av miljoner amerikaner var det en helikopterbesättning som mejade ner oskyldiga civila i Irak. Med andra ord, idioter finns det gott om i alla sammanhang.

Så vad är slutsatsen av detta konstaterande? Först och främst, det är inte kulturen, etniciteten eller religionen som är det huvudsakliga problemet. För det andra är det idioterna vi måste ha tag på, resten måste respekteras för sina livsval och få lov att ha sin tro, övertygelse eller uppfattning även om den är främmande för oss eller vi inte kan förstå den.

Sen har vi visserligen alla lite olika definitioner på vad en idiot är och vem som kvalar in som en sådan. Men jag tror nog ni har förstått min poäng. Sluta generalisera, sluta dra alla över en kant och tänk inte med något ni sitter på.

3 kommentarer:

 1. FN finns i Afghanistan eftersom Talibanerna hade träningsläger för terrorister o gav skydd åt bin Ladin som beordrade ”11 september”, så därför är det relevant att informera om Koranverser som terrorister stödjer sig på.
  Terrorister stödjer sig bland annat på dessa Koranverser 009.111, 003.169, 004.074, 004.095 och 002.191, 047.004, 008.012, 005.051.
  Och läs även följande Translation of Sahih Muslim Book 041, Number 6985

  SvaraRadera
 2. Den stora skillnaden är i antalet dödade, och VARFÖR.

  De kristna i norge är en försvinnande minoritet.

  Men undersökningar i storbrittanien har visat att TRETTIO procent av muslimerna där stödde självmordsattackerna på brittisk mark.

  SvaraRadera
 3. @Andreas: Du missa att försöka förklara bort helikoptern och om vi nu ska räkna siffror i antal brott så kan vi ju dra till med katolska präster.

  @Thomas: Och kristna stödjer sig på 3:e moseboken 18:22 bland annat. Kul att rabbla förlegade och misstolkade verser från olika religioner. Nä, inte särskilt.

  SvaraRadera