måndag 1 november 2010

Snacka om timing från någon

Att inte kommentera dagens uppgörelse om Afghanistan ter sig väl som en omöjlighet. Men med tanke på att vi inte vet speciellt mycket förrän efter 13.15 så får jag avvakta med den riktiga kommentaren. Att V lämnat indikerar dock varthän det barkar och det gör ju knappast mig lugnare.

Men jag tänkte på en annan sak. En av gårdagens stora nyheter var det kaos som verkar råda på UD. Gunilla Carlssons hetsjakt på SIDA för bristande uppföljning och kontroll är välkänd men på hennes eget departement är det tydligen ännu värre. Och det kunde ha varit dagens stora utrikespolitiska diskussion men då kommer istället uppgörelsen om Afghanistan och "hoppsan, där var UD-frågan borta från dagordningen". Jag dristar mig inte till att påstå att det är planerat av borgarna men det är ett lite märkligt sammanträffande och man kan ju i alla fall fundera kring problematiken med timingen.

Jag hoppas verkligen vi får anledning att återkomma till UD och hur det faktiskt fungerar där. Med tanke på hur den misstänkte folkrättsbrottslingen Carl Bildt har hanterat utrikespolitiken den senaste mandatperioden är det föga förvånande att UD har problem. Enmansshowen Bildt vet ju bäst, kan bäst och alla andra vet absolut inte bäst. Fast det kommer kanske en lösning på problemet, håll koll på Bildts blogg, det får ju UD:s personal göra om dom vill veta nåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar