söndag 14 november 2010

Nu tar vi det piano

var det klart, Mona har avgått och spekulationerna är i full gång om vem som ska efterträda henne. Listor, tips och gissningar kommer hagla en tid framöver till medias stora glädje. Och visst är det intressant vem som blir näste partiledare. Men vi får inte bli förblindade av partiledarskapet. Det handlar nämligen om så mycket mer.

Många har ju skrikit sig hesa om att vi "inte ska glömma politiken" och det är helt rätt. Men det räcker inte med dessa två ingredienser. Det krävs en tredje beståndsdel och det är det så kallade "laget". Dom personer som stått Mona nära och som uppenbarligen inte klarat av att forma just politiken. För ingen ska intala mig att Mona ensam värkt fram det politiska innehållet och tolkat alla kongressbesluten. En rad framträdande personer, och även mindre framträdande, har satt sin prägel på resultatet och därför måste även dessa personer lämna för att ett trovärdigt ledarskap ska kunna uppstå.

Samtidigt är det också mycket viktigt att den högervridning som partiet genomlidit dom senaste åren får ett snabbt stopp. Och med det sagt utesluts ett antal av dom som står på några av dom där listorna som tänkbara partiledare enligt media. För om Mona var höger är en del av dom det spekuleras i nu nästan vad man skulle kunna kalla dom borgare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar