torsdag 18 november 2010

Att hälla bensin på elden

Man blir lite konfunderad över den stora röra som pågår i partiet just nu. Att det inte längre är speciellt relevant att spekulera i vem som är en möjlig efterträdare till Mona Sahlin borde dom flesta vid det här laget ha begripit. Nu ska en valberedning tillsättas, när den börjat arbeta kan vi andra diskutera vilken politik vi vill föra fram och sen när valberedningen kommer med sitt förslag får vi ta ställning till om detta förslag svarar upp mot den politik som vi vill driva. Först därefter tycker jag vi kan stödja eller förkasta olika kandidater.

Fast det handlar förmodligen inte längre om att det hela har något större nyhetsvärde. Istället förstår man allt mer att hela röran eldas på från mediahåll och som vanligt står där beredvilliga journalister på rad för att hälla bensin på elden. Konsekvensen blir en monotont förlamande bild av hela oppositionspolitiken och det gynnar bara sittande regering.

Man kan bara göra en egen liten hobbystudie. Kollar man sina besökssiffror under dom senaste dagarna så ser man klart och tydligt att inlägg om Mona Sahlin är sönderlästa men så fort man skriver om något annat sjunker besökstalen. Med andra ord blir det just person och inte politik som är av "intresse" och det spelar ju borgarna rakt i händerna.

Sen kan det givetvis vara så att mina andra inlägg är rejält tråkiga eller något annat men det är en annan femma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar