onsdag 27 oktober 2010

Sofia kanske skulle bli Hasse

Journalister är fantastiska. Dom är mästare på att gräva fram saker och gör sen allt dom kan för att slå mynt av allt från lägenheter och barnflickor till cannabis och dildos. Har du gjort något fel i livet lär det komma fram. Preskriptionstiden är extremt subjektiv, lika så straffskalan som tillämpas. Somliga åker ut med huvudet före, andra tas till nåder. Någon konsekvens råder aldrig.

Nu är det nye partisekreteraren i M, Sofia Arkelsten, som är i blåsväder. Fast någon orkan är det knappast, först och främst för att hon inte är den förste och definitivt inte den siste politikern som blir bjuden på olika arrangemang av mer eller mindre hyggliga företag och organisationer. För det andra är hon borgare vilket ger ett helt annat skydd från det mediala drevet än om hon vore något annat. För det tredje är hon inte någon minister och när det gäller "mindre betydelsefulla spelare" av typ riksdagsledamöter, partifunktionärer och dylikt kan många glida undan med rätt mycket innan det blir några större konsekvenser. Jag har full förståelse för detta och kan tycka det tredje argumentet är det viktigaste. Därför har jag också varit ganska lugn i båten dom gånger det kommit fram olika "skandaler" om såväl borgare som andra. Folk gör misstag och det får man acceptera.

Sen är det självfallet ett stort problem att ett bolag som Shell bjuder nyckelpersoner på resor, hotell och middagar för att framföra sin lobbying. Det blir väldigt märkligt och när man sen betänker att just det bolaget råkar dyka upp väldigt frekvent på personens personliga blogg blir läget än mer skumt. Fast som sagt, det lär inte få den minsta konsekvens och skulle några frågor komma är det ju bara för statsministern att låta bli att svara på dessa. Det har han gjort förr.

Tipset till Sofia Arkelsten, och alla andra för den delen, är ju att följa förklädnadsmästaren i fotspåren och skaffa sig ett alterego. Då kan man alltid skylla på det och sen är saken biff. Sofia får bli Hasse helt enkelt.

1 kommentar:

  1. Minns du Ken Saro-Wiwa Sofia?

    http://mediebrus.wordpress.com/

    SvaraRadera