torsdag 21 oktober 2010

Lasermannen version 2010, föga förvånande

Parallellerna börjar nu komma i både kvällspress och morgontidningar. Lasermannen version 2010 och liknelsen är fullt rimlig. Att polisen själv inte vill göra denna liknelse fullt ut förstår jag, dom har sitt uppdrag och det gynnar knappast deras arbete om panik sprider sig, men för oss som står bredvid är det givetvis nära till hands att se likheterna.

, Ny demokrati, nu Sverigedemokraterna. Då Stockholm, nu Malmö. Då nationell ekonomisk kris, nu internationell ekonomisk kris. Lägg där till intensiv debatt och diskussion från t ex borgerliga partier om dom så kallade problemen med vissa kulturella och etniska grupper och det är inte det minsta konstigt att någon psykiskt labil dåre får för sig att dra sitt strå till stacken. Vi mot dom i sin förlängning, fascismens väsen i klarhet.

Vi får avvakta och hoppas att polisen faktiskt får fart under fötterna nu och sen måste det till en skärpning bland politikerna. Det måste vara slut med att måla ut kulturer, religioner eller etniska grupperingar som problemet. Fast jag har ju svårt att tänka mig att fascisterna i riksdagen gråter floder över att någon nu tagit upp deras kamp på ett mer handgripligt sätt eller när får vi se deras ledare stå och vädja till sin närbesläktade åsiktsfrände att lägg ner vapnet och ge sig till känna?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar