måndag 11 oktober 2010

En förolämpning som träffar hörnflaggan

Idag har jag lite bråttom då jag ska till Holland för att se svenska landslaget spela mot just Holland imorgon på plats i Amsterdam Därför blir det ett väldigt kort och enkelt inlägg med en fotbollstravesterande rubrik!

Jag får tacka högerblaskan Spegelns "fristående" ledarskribent för hans omnämnande i helgens tidning. Han gör en sammanfattning av hur det borgerliga Staffanstorp kommer att se ut i fullmäktige nästkommande fyra år och där får han även in mitt namn. Inte som borgare då självfallet utan som "radikal" och "nästan vänsterpartist". Vari det radikala ligger vet jag inte och givetvis är jag nästan vänsterpartist. Något annat vore ju mycket märkligt för en sosse med hjärtat till vänster. Dessutom lär man sig redan i grundskolan att V och S ligger bredvid varandra på den politiska höger-vänsterskalan och en västersosse ligger följaktligen nära V:s högerfalang.

Visserligen antar jag att Olsson på något sätt ska skrämmas med detta epitet eller försöker få det till någon slags klumpigt subtil förolämpning men tvärtom är det ju smickrande att vara "nästan". Det innebär ju att jag som socialdemokrat ligger helt rätt och om man ska tro Göran Greider, vilket jag tycker att man ska, är det just såna sossar som behövs för den förnyelse som socialdemokratin nu måste gå igenom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar