torsdag 28 oktober 2010

Den moderata Björnligan

Alltså vilket gäng dessa moderater är. Man blir nästan tagen av alla vändor som detta partis företrädare har varit med om sen 2006 och det är ett under att firma Reinfeldt & Borg lyckas hålla upp fasaden av "statsmannaskap" och förtroende. Att folk har förtroende för den ständigt duckande Reinfeldt kan jag på något märkligt plan förstå. Karln är skicklig, inget snack om saken, men resten av besättningen liknar snarare Björnligan än en partiledning.

Bara för att tydliggöra det hela kan man rabbla upp dom fyra senaste vändorna:

1. Sommarens charmgosse var Sven-Otto Littorin. Huruvida han faktiskt köp sex eller inte kan man diskutera i evigheter, sanningen lär vi aldrig få reda på. Men omdömeslöst bör man väl i alla fall kalla hela affären.

2. Björnfarfar själv, Carl Bildt, är kanske den störste skurken av dom alla. Jag säger kanske för han är ju "bara" inblandad i en utredning om folkrättsbrott och än så länge är han ju inte dömd. Bildt var dessutom klok nog att avgå som styrelseledamot från dom bolag som han satt i när han blev minister. Något som andra moderater uppenbarligen inte följt i praxis.

3. Den moderata motsvarigheten till Laila Freivalds, Ulf Kristersson, kastar väck behövande i diakonin och roffar åt sig lägenheter utan att se några problem i det. Dessutom är det han som enligt envisa rykten har lärt Reinfeldt att ducka i alla jobbiga intervjuer. "Bättre fly än illa fäkta" är alla ligors heliga devis och Kristersson är läromästaren i gänget.

4. Sist, men inte minst, har vi Sofia Arkelsten. Nu under utredning för mutbrott, förvirrad i sina roller, försöker ducka men kommer inte riktigt undan. Pappa Reinfeldt försöker gjuta olja på vågorna men som vanligt är han som en gås, vattnet rinner av honom men alla runt omkring blir dyblöta och sjunker. Frågan är hur länge Arkelsten kan hålla sig flytande.

Nu tänker ni säkert, "alla dom där i början av förra mandatperioden då" eller "varför är inte t ex Tobias Billström med på listan", och det är rätt. Det finns fler, Björnligan är väldigt stor som ni vet. Men jag har bara tagit några exempel och att lista alla brottsmisstänkta moderater eller dom som handlat klandervärt och för egen vinning vore ett gigantiskt projekt. Och det har jag inte tid med just nu.

2 kommentarer:

 1. Makt korrumperar oavsett partifärg.

  En bedrövlig soppa där det behövs betydligt klarare lagar och regler (och efterlevnad/kontroll).

  Jag har sett så många affärer under mitt liv så man börjar undra om det finns en fläckfri politiker.

  Att försöka dra politiska poänger är dock rätt tragikomiskt. Detta är ett systemfel.

  SvaraRadera
 2. Makt korrumperar säkerligen och alla med makt, politisk eller ekonomisk, riskerar att göra felaktiga bedömningar. Sen är det omöjligt (och dessutom fel) att generalisera som du insinuerar med din retoriska fråga, enligt min mening.

  SvaraRadera