tisdag 26 oktober 2010

All by ourself

Igår pliktskyldig budget, idag det ganska väntade uppbrottet. Det kom tidigare än jag trodde men å andra sidan har jag inte haft någon som helst insyn i det hela och en lekmannagissning är sällan mycket värd. Som väntat kommer också massor av analyser och borgarna gnuggar givetvis händerna i förtjusning över utvecklingen. Men frågan är vad som nu kommer att ske.

S får inte hamna i samma återvändsgränd som förra mandatperiodens rådslagsarbete var. Det måste till en förändring av politiken, inte mer av samma gamla förlorarpolitik. Förändring med riktning vänster och förnyelse i form av företrädare som vågar säga dom sanningar som svider.

Mer än tänker jag nog inte säga just nu om saken, det finns som sagt många andra att läsa, have fun!

Får avsluta med en sång som passar för fortsättningen också:

2 kommentarer:

  1. "Det måste till en förändring av politiken, inte mer av samma gamla förlorarpolitik. Förändring med riktning vänster..."
    Och på vilket sätt skulle det öka rösterna på s? Att stjäla röster från v och i stället tappa i mitten (där valen vinns) verkar som ett nytt förlorarkoncept? Kan redan höra Reinfeldt applådera!

    SvaraRadera
  2. Nu är det ju så att dom mätningar som gjorts av svenska folkets åsikter i välfärdsfrågor och skattefrågor tydligt pekar på att en vänsterpolitik är vad som efterfrågas förutsatt att man artikulerar syftet med den. Där har socialdemokratin under lång tid brustit och den moderata trianguleringen har varit framgångsrik som ett illusorisk substitut.

    SvaraRadera