torsdag 18 september 2014

I väntans tider

Foto: Wikipedia
Valet är över. Spelplanen för dom nästkommande fyra åren har klarnat. Just nu är det väntan, väntan och väntan som gäller. Vi väntar på en ny regering, vi väntar på besked om hur Region Skåne ska styras och vi väntar på personkryssen i kommunerna.

I detta läget har jag svårt för ultimatum. När Centerpartiet och Folkpartiet säger att dom absolut inte kan tänka sig göra än det ena, än det andra, så känns det inte seriöst. Ingen vet vad som kommer att ske och att då surra sig vid masten på ett sjunket alliansskepp är tämligen oseriöst. Men jag förstår att det finns en viss bitterhet och att nederlaget svider. Så det tar väl några veckor eller månader att mjuka upp stämningen. När krutröken efter valet väl har lagt sig kommer det att vara tid för ansvar.

En fråga som kommer att lösas tämligen snart är frågan om talmansposterna. SD "kräver" att dom ska få andre vice talmansposten eftersom det är tradition. Miljöpartiet gillar inte detta och jag förstår dom. För en andre vice talman kan företräda Sverige i internationella sammanhang och ska representera hela riksdagen. Att sätta en fascist på den posten vore att spotta på alla dom värden som har byggt det här landet. Jag vill definitivt inte att en sverigedemokrat ska företräda Sverige i några som helst sammanhang och jag har full förståelse för om Riksdagens ledamöter tänker det samma.

*****
 


2 kommentarer:

 1. Tradition och politisk korrekthet i riksdagen verkar gå före sunt förnuft. Självklart borde denna post fördelas till lämplig kandidat som hela riksdagen har förtroende för oavsett partitillhörighet.

  Att S håller fast vid att tredje största parti ska ha posten är nog delvis taktik för att få SD på bättre humör inför budgetomröstningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror inte där ligger sådana övervägande bakom. Snarare är det ett sätt att undvika att ge SD mer uppmärksamhet och martyrskap än dom redan får.

   Radera