torsdag 29 maj 2014

Ironiska nazister

Att någon överhuvudtaget kan tänka sig att rösta på ett nazistiskt parti är obegripligt. Att snorungar springer runt och bråkar med invandrare och skriker okvädningsord kan jag i någon mån förstå. Det är åt helsike fel men dom begriper inte bättre. Men när man har fyllt 18 år och får rösta borde man vara ute ur den fasen sedan länge. Dessvärre finns det några hundra personer lite drygt runt om i vårt land som uppenbarligen inte förstår bättre än att rösta på nazisterna.

När man väljer att lägga sin röst på nazisterna får man väl anta att man tycker att det svenska språket är något viktigt. Högerextrema partier (och en del så kallade liberaler också för den delen) vill ju införa språktest för att få svenskt medborgarskap. Om man nu inte skulle råka ha turen att vara född här dvs. Den som ställer sig bakom sådana krav borde rimligtvis vara väldigt duktig på svenska språket och vara väldigt noga med att vårda det samma. Som när man t ex går och röstar på ett nazistiskt parti.

Ska man rösta på "Svenskarnas parti" eftersom dom står för någon slags svensk renhet så borde man vara noga med hur man stavar. Men faktum är att hela femtio personer som röstat på detta parti inte ens klarar av att stava till "Svenskarnas". Istället har dom röstat på "Svenkarnas parti". (Se bild nedan.)

Med reservation för att samtliga valdistrikt inte är färdigräknade.
Foto: val.se
Detta måste på något sätt vara höjden av ironi. Givetvis skulle det ju kunna vara ett enda stort skämt också. Att femtio personer bestämt sig för att stava fel bara för att någon ska uppmärksamma det hela och skriva om det likt jag gör nu. Men jag tvivlar på det. Femtio personer känns som för många för att det ska vara en slump. Likaså känns det osannolikt att femtio personer med dyslexi skulle stava fel på exakt samma ord på exakt samma sätt när antalet andra felstavningar verkar vara färre än två.

(Där är ovanpå allt fjorton personer som dessutom har missat att skriva "s" på slutet av "Svenskarnas".)

Aja, det kan inte vara lätt att vara nazist i en demokrati. Inte konstigt dom vill avskaffa den.

*****

4 kommentarer:

 1. Med tanke på framgången för Feministiskt initiativ lär vi kanske se alla möjliga "initiativrika" partier dyka upp. Kanske kommer ovanstående Svenskarnas parti att istället bli Nazistiskt initiativ för att förtydliga sin agenda. Emellertid skulle inte detta göra saken lättare för deras potentiella väljare när de ska fylla i valsedeln.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha nä det är nog en riktig analys.

   Radera
 2. Samma bristande utbildning i svenska språket tydliggjordes även när det gäller röster på ett part som kallar sig Kristna Värdepartiet. Men vi vet ju alla att kristendomen precis som andra religioner har varit de styrandes redskap för att kontrollera folket. Därför bör man inte förvånas att de som förlitar sig på högre makter för sin existens inte kan stava ordentligt.

  Som Marx mycket riktigt uttryckte sig om religion: "Att avskaffa religion som människors inbillade lycka är att kräva deras verkliga lycka. Att försöka förmå dem att överge sin vanföreställning om sina villkor är att försöka förmå dem att överge de villkor som kräver vanföreställningar. Religionskritik är därför i grund och botten kritik av den dal av tårar där religionen utgör glorian."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man kan konstatera att stödet för KV är lågt. Tyvärr. Vore ju bra om dom snodde röster från KD så att KD åkte ur riksdagen.

   Radera