onsdag 28 maj 2014

Förnekande HelsingborgsmoderaterDet är nog jobbigt att vara moderat just nu. I söndags åkte partiet på en rejäl käftsmäll i EU-valet. Igår kom nästa smocka i form av SCB:n. Och idag är det den interna kritiken som gör livet svårt för partiledningen. Moderaterna brukar inte dryfta sin interna kritik externt. Snarare brukar hela partiet fungera som en mussla när det gäller missnöjesyttringar. Men med en valförlust i ryggen och en annalkande storförlust i höstens val så kan inte gräsrötterna tiga still längre.

Somliga lever dock kvar i förnekelse. En sådan är Helsingborgs starke (m)an Peter Danielsson. Trots att Moderaterna toktappade i söndagens val så tror Danielsson på rekordsiffror i höst. Vad han baserar det på är något oklart. Trots att hans väljare springer ut ur hans treklöver, till främst MP och SD, så bryr han sig inte. Allt är frid och fröjd.

Trenden är dock tydlig. I moderata kärnområden är väljarna beredda att gå över blockgränsen till MP och i områden där M vunnit en del nya väljare dom senaste två valen springer väljarna till SD. Det hade kanske varit sin sak om dom borgerliga väljarna hade stannat inom treklövern men eftersom även Folkpartiet toktappar så borde Danielsson släppa masken och ödmjukt uttrycka någon form av bekymmer eller oro.

Fast så funkar inte det moderata styret i vår stad. Att erkänna att tingens ordning inte är dom allra bästa ligger liksom inte för handen. Det har vi ju t ex kunnat läsa om i den JO-anmälda tidningen "Vår stad". Vadå arbetslöshet? Vadå skolresultat som inte stiger lika fort som i övriga landet? Vadå att vi tappar i befolkningsökning relativt andra jämförbara städer?

*****
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar