söndag 2 mars 2014

Lek att ha nytta av

Foto: http://quotes.lifehack.org
Igår var jag på Backagården (igen) och ledde en debattövning. Partidistriktet hade anordnat argumentationstrimning för våra valarbetare och dagen avslutades med att vi hade så kallat "debatt-battle". Det är ett roligt, effektivt och lärorikt sätt att öva sig i praktisk debatt. Två lag, ett rött och ett blått, debatterar under ledning av en samtalsledare i 10 minuter om en fråga. Igår var det givetvis jobben, skolan och vården som var på tapeten.

Det roliga med såna här övningar är att man med ganska enkla knep kan få förståelse för hur politisk kommunikation fungerar. En del har inte speciellt bra koll på vad t ex Moderaterna tycker om jobben. Visserligen beror det till stor del på att det är väldigt otydligt vad M konkret vill göra för att skapa jobb. Men genom att veva deras mantra om arbetslinjen, billigare att anställa och sänkt skatt på bred front så klara man sig ändå hyfsat i debatten. Vilket är ganska skrämmande egentligen.

Hur som helst är det ett tips som jag vill ge er alla. Träna debatt! Testa er fram, lek och ha roligt. När ni väl står där i den riktiga debatten i KF eller i diskussionen med den där svåra väljaren så kommer ni ha stor nytta av det hela.

*****

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar