onsdag 5 februari 2014

Är det något ruttet i Moderaterna?

Det är dags för M att komma ut ur skuggorna.
Foto: http://thesummitmtb.blogspot.se
Det är så oerhört mycket som händer just nu. Alla förbereder sig som bäst inför dom kommande valrörelserna och det märks att media på många sätt går in i ett "valläge". En sak som vi tydligt noterat är att det blir allt svårare att få in debattartiklar och insändare. Det är som att ett filter slängs ut och plötsligt blir minsta lilla politiska vinkling något problematiskt. Sen ökar givetvis trycket också på alla debattredaktioner så konkurrensen om utrymmet ökar ordentligt för den delen med.

Men hela den här situationen gör att vissa frågor, som kanske borde diskuteras betydligt mer i den offentliga debatten, nästan helt faller bort. Moderaternas senaste tilltag med hotbrev till dom anställda i Stockholms läns landsting (SLL) är en sådan fråga. Likaså samma partis vägran att redovisa sina partibidrag.

EU-kommissionen riktar oerhört skarp kritik mot Sverige för att vi har möjlighet att ge stora anonyma partibidrag. Moderaterna har gång på gång förhalat frågan och i ljuset av att M har växt samman med makten så oerhört, att dom anser sig ha rätt att hota sina anställda med uppsägning om dom röstar fel, så blir det riktigt obehagligt att vi inte vet vem som finansierar M. Vem är det som betalar för politiken?

Därför tycker jag att förslaget från S, V och MP idag är mycket bra. Att koppla samman statsbidragen till partierna med redovisning av bidragsgivarna är ett utmärkt sätt att få Moderaterna (och SD) att visa korten. Ingen redovisning, inga pengar. För något måste göras. Vi kan inte fortsätta att dölja vilka intressen som står bakom olika politiska krafter. Framförallt inte när vi har privata företag som agerar brukspatron på samma sätt som M gör i SLL. Den kombinationen är riktigt läskig tycker jag.

*****
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar