fredag 21 februari 2014

Alla behövs! Skrota Fas 3

Krutröken har knappt hunnit lägga sig efter gårdagens batalj om studenterna på Twitter förrän nästa slag är igång. Det är vi socialdemokrater som drar igång en nätkampanj som heter "Alla behövs". Kampanjen syftar till att lyfta upp frågan om Fas 3, ändhållplatsen i arbetslöshetsträsket. Fas 3 har nu rekordmånga inskrivna. Över 35 000 personer förvaras i en åtgärd nästan helt tom på innehåll. Vi socialdemokrater har varit emot åtgärden från första början. Om vi vinner höstens val är Fas 3 en av dom saker som vi kommer att ta bort illa kvickt.

Vi vill istället se så kallade extratjänster i välfärden. Istället för att människor förvaras i meningslösa åtgärder utan att få chansen att växa och utvecklas vill vi förstärka upp välfärden med fler anställda. Det fyller såväl ett mänskligt som ett verksamhetsmässigt behov. Passivitet ställs mot aktivitet.

Att det går har bland annat Sundbyberg visat. Denna socialdemokratiskt ledda kommun ger människor möjlighet att utbilda sig, få praktik och få jobb. När inte staten tar det arbetsmarknadspolitiska ansvaret som förväntas så träder kommunen in. Vi har drivit samma politik, tyvärr i opposition, här i Helsingborg. Även Malmö har tagit ett stort ansvar. Kommunalrådet Andreas Schönströms klassiska uttalande om att han vägrar administrera den här regeringens arbetsmarknadspolitik är talande för skillnaden mellan S-styrda kommuner och borgerliga dito.

För när allt bryts ner så handlar det om synen på människor. Vi socialdemokrater säger "Alla behövs".

*****

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar