måndag 21 oktober 2013

Visst finns det jobb

Jobb finns det gott om.
Foto: http://maxgustafson.se
Det blir ett lite senare inlägg idag än vad som är brukligt. Jag har nämligen haft fullt upp hela dagen med bland annat distriktsstyrelsen på schemat. Men blogga bör man annars dör man. Eller kanske inte riktigt dör men man har lite mindre kul i alla fall.

Dagens inlägg handlar om något som jag gått och grunnat på under dagen. Jag såg nämligen ett inlägg i morse på nyheterna där den paradoxala situationen på svensk arbetsmarknad togs upp. Trots en arbetslöshet på över åtta procent så skriker många företag efter arbetskraft. Problemet är att dom som är utan jobb idag inte har kompetens och allt som oftast saknar möjligheterna att ta dom jobb som finns. Detta kan bero på många anledningar.

Dels finns det många invandrare som besitter (nästan) rätt kompetens men som av olika anledningar inte kan ta jobben pga regler, krångel, kompetensluckor eller ren okunskap. Dels finns det många arbetslösa som inte har förutsättningarna för att t ex läsa till ingenjör eller vad det nu är som saknas. Dels har den svenska arbetsmarknadspolitiken under den borgerliga tiden vid makten monterats ner på ett sällan skådat slag.

När det gäller den sista delen så måste givetvis arbetsmarknadspolitiken återupprättas. Att t ex detaljreglera sönder Arbetsförmedlingens verksamhet är ingen bra väg att gå om man vill lösa matchningsproblemen. Inte heller försvårandet för människor att kompetensutveckla sig via Komvux m.m är speciellt klokt.

Dom andra två delarna är oerhört viktiga att komma till rätta med. När det gäller invandrare med stor kompetens som inte kan ta dom jobb som finns i Sverige så handlar det allt som oftast om valideringsproblem. Man vet helt enkelt inte riktigt vilka kunskaper som folk faktiskt besitter och då vågar man inte anställa. Det kan även ha med legitimeringsproblem och dylikt att göra.

Här tror jag att vi måste bli betydligt bättre på att just validera och utvärdera folks kompetens. Genom att gå bredvid, genom att göra prover och genom andra former av utvärderingar kan man komma till rätta med detta. Här finns mycket att göra. Det håller inte att vi har folk som har varit läkare, ingenjörer eller vad det nu än må vara av jobb med höga utbildningskrav i sina tidigare hemländer som kör taxi och städar våra toaletter. Om dom nu inte vill göra det förstås. Om inte är det ett enormt slöseri med kompetens.

Den sista biten, att människor inte har möjligheten och förmågan att utbilda sig till dom jobb som finns, måste lösas genom att hela arbetsmarknaden ökar sin kompetens. Även modet att röra sig mellan jobb måste öka. Idag har vi enorma inlåsningseffekter eftersom många inte vågar chansa med ett nytt jobb. Detta trots att en tredjedel av alla på svensk arbetsmarknad känner sig överkvalificerade för sitt nuvarande jobb. Dom som har jobb sitter hellre på ett jobb med lägre konsekvenskrav än att ta steget uppåt i produktivitetsstegen och riskera sin trygghet.

Här spelar bland annat nivån i A-kassan oerhört stor roll. Varför ska jag säga upp mig från ett jobb för att chansa på ett annat i en ny bransch eller i ett nytt företag när jag riskerar att bli arbetslös och få sänkta inkomster? Likaså måste kompetensutveckling och utbildning vara en integrerad del i alla verksamheter så att människor kan öka sin kompetens och flytta uppåt på produktivitetsstegen. När rörligheten ökar uppåt så frigörs också jobb längre ner i stegen som arbetslösa har kompetens och förmåga att ta.

Svensk arbetsmarknad har enorma utmaningar framför sig och faktum är att det inte bara handlar om arbetsmarknaden. I grunden handlar det om hela vår produktivitet och konkurrenskraft som nation. Med andra ord handlar det om vår framtid.

*****
 
Läs mer på Socialdemokraterna

2 kommentarer:

  1. Har du läst "Vid arbetslivets gränser" om matchning. Rapporten ingår i socialförsäkringsutredningen. Den kommer fram till att det är brist på lågutbildad arbetskraft. Matchningsproblemet är att högutbildade har tagit dom enklare jobben som dom lågutbildade borde ha.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej den har jag inte läst. Tack för tipset.

      Radera