onsdag 23 oktober 2013

Regeringen kommer att falla

Trött.
Foto: wikipedia.org
Det har under en längre tid diskuterats kring vad Moderaternas valfråga ska bli. Är det skatterna, skolan eller den övriga välfärden som ska bli huvudspåret? Stämman den gångna helgen gav inga tydliga svar. När Reinfeldt sa att skatterna inte längre ska sänkas så sa Borg att det ska dom minsann visst. Om man ska ha en intern opposition är det inte så lämpligt att utse sin finansminister till att inneha den rollen. Statsministern och finansministern måste hålla ihop.

En fråga som Moderaterna definitivt har släppt är jobbfrågan. Reinfeldt har svårt att förklara hur nya jobb ska skapas i ett moderat Sverige om inte skatterna ska sänkas. Därför anläggs det nu en ton om att arbetslösheten egentligen inte är så farlig. Framförallt försöker Moderaterna måla upp en bild av att ungdomsarbetslösheten inte är så hög egentligen. Räknar man som Moderaterna vill så är problemen inte så stora.

Känns ovanstående stycke igen? Precis så här, med undantag för skatterna, lät det om Socialdemokraterna 2006. Göran Persson var sönderregerad, trött och irriterad. Han tog varken sina motståndare eller arbetslösheten på allvar. Om folk bara tog det lugnt, litade på Persson och räknade lite annorlunda så skulle allt ordna sig. Vi vet hur det gick den gången och om inte Moderaterna gör något drastiskt lär det sluta likadant den här gången. Regeringen kommer att falla.

*****
 
Bloggat: Roger, Martin och Göran
 
Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar