måndag 7 oktober 2013

Precis så här vill vi ha det

Foto: tvminnen.se
Som brukligt är den politiska scenen översvämmad av analyser, kommentarer och åsikter så här dagen efter en partiledardebatt. Att debatten varit het och att framförallt Fredrik Reinfeldt var annorlunda jämfört med tidigare debatter är nog dom flesta överens om. Så just den saken tänker jag inte säga så mycket om även om Reinfeldt sätt att avbryta och höja rösten knappast var respektfullt och värdigt. Det kändes mer som att det var Muf-ordförande Reinfeldt som stod där och inte vår statsminister sen sju år tillbaka.

Att Stefan Löfven var satt under stor press från borgarna är också en åsikt som dom flesta nog delar. Huruvida man tycker att han klarade det bra eller ej beror nog mest på i vilket politiskt läger man hör hemma. Så att jag tycker att Löfven skötte sig bra är nog av ganska ringa värde. Vad som är verkligt intressant är att så mycket fokus läggs på Socialdemokraternas politik. Med Löfvens ständiga svar om att vi satsar på jobb och skolan så sätts en bild av att det är S som driver dessa frågor. För mig är det precis den situation vi vill ha.

Folk röstar nämligen i hög utsträckning på en bild av vad man tror att ett parti ska satsa på. Det var detta som gjorde att Moderaterna kunde göra ett så bra val 2006 när "arbetslinjen" sattes mot "bidragslinjen". Bilden som nu börjar etablera sig är att jobben och skolan står mot skattesänkningar. Reinfeldts frustration och hetsiga attityd är en klar indikation på att Moderaterna är oroliga för just den här konflikten. Moderaterna har helt klart problem med S just nu.

*****
 
 
Bloggat: Peter J, Martin, Roger
 
Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar