onsdag 2 oktober 2013

Kalasbra!

Foto: bussmagasinet.se
Den socialdemokratiska budgeten har nu tagit form. Nuförtiden får man ju dom respektive budgeterna utportionerade i media under flera veckors tid istället som förr när finansministern kom med den såväl nådiga som hemliga luntan. Talmannen har ju lite lamt påpekat för sina partikamrater att det faktiskt inte är riktigt förenligt med praxis att sprida budgeten vind för våg innan Riksdagen har fått se den. Men som med det mesta annat så lyssnar inte regeringen på vad som är rätt och riktigt. Dom gör som dom vill i sann bildtisk anda.

Hur som helst så innebär denna ordning att vi redan vet en hel del om vad S kommer att föra fram. Tack vare bland annat Riksidrottsförbundet vet vi att S vill göra ett handslag med föreningslivet. 350 miljoner ska satsas på att få fler barn och unga involverade och aktiva i det ideella föreningslivet. Jag tycker att detta är ett helt lysande initiativ. Föreningslivet inom bland annat idrott och kultur är ett av dom bästa verktygen vi har för att bryta segregation och klassmönster. Värdet av att barn och unga möter varandra i former av lek och nöje går inte att underskatta.

Jag blir ytterligare glad över denna satsning eftersom vi socialdemokrater här i Skåne just nu håller på att skriva fram ett idrottspolitiskt program. Beslut om detta togs på distriktskongressen förra året. Förslaget är just nu ute på remiss och då känns det oerhört stimulerande och värdefullt att partiet centralt väljer att markera föreningslivets betydelse så starkt. Bra jobbat helt enkelt!

*****
 
Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar