fredag 18 oktober 2013

Dimman tätnar kring Billström

Foto: smhi.se
Moderaternas stämma lunkar på men det är inte mycket av själva förhandlingarna och "debatterna" som syns i media. Istället är det Tobias Billström för hela slanten. Som jag skrev om i morse så är nu en förundersökning inledd mot honom med anledning av hans aktieaffärer i Northland Resources.

Den självklara följdfrågan som allt fler ställer sig är om inte Billström, i enlighet med Moderaternas stadgar och kandidatförsäkran, måste ta en time-out. Om man som moderat inte anser att en förundersökning pga misstänkt insiderbrott räcker för att uppfylla kriterierna för en time-out så blir den naturliga följdfrågan när dessa kriterier kan anses uppfyllda. Vilka brott ska man vara under utredning för om förtroendet ska anses undergrävt?

Men dessvärre för Billström och Moderaterna är inte en eventuell time-out pga förundersökning den enda frågan som ställs idag. Ulf Kristoffersson på TV4 har även frågor kring en annan aktieaffär i ett annat gruvbolag. Billström vägrar av någon anledning att svara på när han köpte aktier i detta företag och varför detta är märkligt förklara Nils Funcke bra i klippet nedan. Döm själva:*****
 
Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar