måndag 2 september 2013

Tar vi beslut ska vi följa dom

Ellinor Eriksson vill till EU.
Foto: SSU
Ellinor Eriksson kandiderar till EU-parlamentet. Sedan tidigare har Jytte Guteland deklarerat att hon står till förfogande. Två unga tjejer med massor av kompetens och erfarenhet är alltså redo att låta sig väljas. Om partiet vill.

För det är precis vad det handlar om. Ska partiet leva upp till sina egna kongressbeslut om att 25 procent av alla kandidater på valbar plats ska vara under 35 år? Eller ska vackra ord än en gång förpassas till historiens skräphög?

Jag tillhör själv kategorin "under 35 år" så jag är part i målet. Men har vi tagit beslut så har vi tagit beslut. Antingen tar vi beslut och följer dom eller så kan vi låta bli att ta beslut. Ungefär som med att vinstintresset inte ska vara det styrande i välfärden. Står det så är det vad som gäller.

Jag håller alla tummar jag har för att Ellinor eller Jytte hamnar på valbar plats i EU-valet. Det vore helt awesome om både gjorde det. Jag håller lika många tummar för att partiet i det allmänna valet klarar av att hålla kongressbeslutet. Sen finns det givetvis platser runt om i landet där det är oerhört svårt. Man sen när börja Socialdemokraterna backa i frågor för att något är svårt?

*****
 
Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar