torsdag 5 september 2013

Socialdemokraterna gör skillnad i Helsingborg

Foto: http://www.folkhalsan.fi
Från den första oktober kommer helsingborgarna att ha möjlighet att välja hemvård. Tack vare oss socialdemokrater kommer kommunen att finnas som alternativ och alla med rätt till hemvård kommer att kunna välja mellan privat och offentlig utförare. Jag gillar i grund och botten inte att ett vinstmaximerande bolag som Attendo ska driva hemvård i vår stad men samtidigt så kan man inte få det precis som man vill varje gång. Det viktiga är att alla dom hundratals helsingborgare som vill ha kommunen som utförare ska kunna få ha det.

I min gamla kommun Staffanstorp har man, trots att 9 av 10 brukare vill ha kommunal hemvård, lagt ut allt på entreprendad. Det staffanstorpska exemplet visar på vad som händer när Moderaterna får bestämma helt själva. Här i Helsingborg styr Moderaterna i en borgerlig minoritet och därför har vi i S kunnat påverka och rädda kvar den kommunala verksamheten. Vi har även genom att acceptera den här lösningen hållit LOV:en borta.

Kommunpolitik är så här. Man måste vara pragmatisk, man måste se till medborgarnas bästa och man måste inse att man inte kan få allt men att många kan få något. Det är nog bland annat därför som kommunpolitik är så charmigt i förhållande till rikspolitik.

Det visar också att politik verkligen gör skillnad för många människor. Den som tror något annat bedrar sig själv. 

*****
 
Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar