måndag 30 september 2013

Medgång föder medgång

Såhär nöjd är nog inte Reinfeldt idag
Foto: aftonbladet.se
I slutet av förra veckan presenterades siffror från Novus i media om hur väljarna bedömer förtroendet för dom olika partierna i ett stort antal frågor. Novusmätningen visade också vilka frågor som väljarna just nu sätter högst upp på den politiska dagordningen. Idag presenterar DN/Ipsos ett gediget undersökningsmaterial där inte bara partisympatierna mäts. Även förtroendet för regeringen mäts och folk har också fått svara på vilket parti dom tror leder regeringen efter nästa val. I princip alla trender pekar neråt för regeringen och detta är givetvis oerhört goda nyheter för oss socialdemokrater.

För visst har det ett egenvärde att regeringen går dåligt mindre än ett år före valet. Men det har också ett stort internt värde för oss socialdemokrater. Efter snart åtta år i opposition, åtta mycket tunga år i opposition, så börjar ljuset i tunneln äntligen att skina. En viss ro har börjat lägga sig i partiet och allt fler börjar verkligen tro på en valseger nästa år. Väljarna som vi möter i diverse sammanhang har en helt annan attityd till oss socialdemokrater än vad som var fallet för bara något år sedan vilket självklart höjer moralen i partiet. Man sträcker lite extra på sig och bördan av att kampanja blir avsevärt mycket mindre. För precis som när ett fotbollslag går bra och kommer in i ett "stim" så fungerar partier likadant. Medgång föder medgång helt enkelt.

Lika självklart är det att höja en varningens finger och spotta ur sig lite klyschor. Valet är inte vunnit, mycket hårt arbete återstår och framförallt görs inget av sig själv. Det är vi som måste göra jobbet. Ingen annan. Men jösses vad mycket lättare det är när Moderaterna tappar och ligger under 25 procent!

*****
 
Bloggat: Roger, Peter J
 
Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar