torsdag 26 september 2013

Hur kul kan det va?

Vem är så här glad idag?
Foto: sydsvenskan.se
Idag strålar solen lite extra. Malmö FF vann derbyt mot Helsingborg igår och leder nu Allsvenskan med fyra poäng med en match mer spelad. Det börar lukta SM-guld för dom himmelsblå. Det är en bra dag idag!

Som borgare tycker man nog inte att dagarna är lika bra. Det är nämligen mycket just nu och inte av den positiva sorten. Gamla frågor som Nuon vill inte riktigt släppa och nya affärer som Billströms (M) eventuella insideraffärer, arbetsmarknadsminister Svantessons (M) abortmotstånd och fd biståndsminister Carlssons (M) lön från biståndspengar gör att dom frågor som borgarna mycket hellre hade velat prata om inte alls bryter igenom. Lägger man där till att Anders Borg har problem med att förklara varför han lånar till ett femte jobbskatteavdrag och att veckans debatt präglats av skandalerna med polisens (och andrasregistrering av romer så får inte regeringen ut mycket av sin politik just nu.

Det kan som sagt inte vara speciellt kul att vara borgare just nu. Eller jag kanske ska säga moderat. För som ni noterat är det i princip bara moderater som rör till det för regeringen just nu. Men det är kanske inte så konstigt. Ingen vet ju riktigt vad dom tre andra partierna gör eller tillför i svensk politik för tillfället. Ska man tro på Maud Olofssons gamla utsaga om att "roligast vinner" så lär alliansen verkligen vara rökt i valet 2014.

*****
 
Bloggat: Martin om UD, Peter H om Nuon, Monica om jobben
 
Läs mer på Socialdemokraterna 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar