torsdag 5 september 2013

Det här med sociala medier

Foto: blogs.independent.co.uk
Sociala medier är riktigt roliga! Det finns både för- och nackdelar med dom och framförallt finns det en allmän övertro på deras kraft. Men det paradoxala är att det även finns en enorm underskattning i deras kraft. Å ena sidan ska man inte tro att sociala medier vinner några val av sig själv. Å andra sidan ska man ha klart för sig att sociala medier faktiskt kan vinna val om man vet vad man gör. Det visade om inte annat Obamas kampanj 2008 och det visade Klamydiabrevet i valet 2010 (även om partierna som drev en mer human sjukförsäkring inte vann valet. Enligt statsvetare hade förmodligen dom rödgröna dock vunnit valet om valdagen hade varit fyra-fem dagar senare tack vare upprördheten som bloggposten skapade).

Själv har jag fått erfara att vilt främmande människor kommit fram till mig på stan och börjat prata politik med mig eftersom dom känt igen mig från min blogg. Dessa människor hade jag aldrig kommit i kontakt med om det inte var för dom sociala medierna. Likaså pratar jag med massor av människor via mail, kommentatorsfältet och Facebook som jag aldrig annars hade pratat med.

Hur som helst måste man veta vad man göra i sociala medier och hur man hanterar dom om man har en ambition att lyckas i dom. Samtidigt kan man ju faktiskt ha sociala medier bara för att det är kul också. I mitt eget fall är det lite både och. Givetvis försöker jag tänka på hur jag använder sociala medier bäst. Samtidigt är dom en ventil och ett vattenhål för mig i vardagens lunk. Som en del i min egen resa i sociala medier så har jag nu skaffat Instagram. För den som vill följa mig där så finns jag på SocDemOla och det är öppet för vem som att följa. Någon vidare fotograf är jag nog inte men det har ju sin charm det med!

Vill du själv skaffa Instagram finns deras hemsida här.

*****
 
Bloggat: Olle om Twitter
 
Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar